Пловдивската МОТОФРЕЗА

блог на един конструктор

Мотофреза ТРАКИЯ

Към досегашната серия  –  моделите FORTECO   се добавя нова серия – моделите  ТРАКИЯ.

За разлика от останалите мотофрези FORTECO, използващи двигатели с мощност 5,7 к.с., на тази е монтиран  двигател LIFAN  168F-2,   закупен от немската фирма WilTec. Той е бензинов, едноцилиндров, четиритактов – OHV, с мощност 6,5 к.с. (4,8 kW). Разхода на гориво при него е  395 g/kw/h.

При тази, както и при останалите мотофрези, органите за управление на двигателя са удобно разположени върху ръкохватката за водене на машината.

Придвижването на мотофрезата на ръка е улеснено, като тя се движи лесно върху разположените отзад две колела. Това определено е по-удобно, отколкото при машините, които имат само едно централно разположено отпред колело.

Ниското тегло на ТРАКИЯ – 49-55 kg. е несъмнено удобство, когато    с машината се работи на множество отделени един от друг обработваеми участъци, както и при пресечена местност с различни препятствия.

При работа с прикачни устройства обаче е необходимо по-голямо тегло,  за да може металните колела,  поставени на мястото на фрезерите,  да развият достатъчно голяма теглителна сила.  За такива случаи към машината се закрепват допълнителни тежести.  За тези,  на които тепърва предстои евентуално решение да си купят такава машина,ще допълня още няколко по общоразователни изречения.

Мотофрезата е машина,  създадена преди всичко да раздробява ситно буците почва, останали след дълбока оран, за окопаване в междуредията за унищожаване на плевелите и подобряване на структурата на почвата. Почвата се фрезова преди засяване, а междуредията се окопават периодично. Мотофрезата е незаменимият помощник в зеленчуковите градини и лозята, при отглеждане на различни оранжерийни култури, за окопаване около дърветата в овощната градина, използва се за вкопаване в почвата на внесения компост или оборски тор. Тя може да се използва прекрасно за издълбаване на бразди за засяване или засаждане на растения, за вадене на картофи и др.

Advertisements

3 responses to “Мотофреза ТРАКИЯ

  1. Георги каза:

    Лопатки за „Тракия“

  2. Георги каза:

    Iopatki

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: